Eric van Dalum

dirigent koor Chapeau Rotterdam

Eric van Dalum kwam in april 2008 als dirigent bij Chapeau. Uiteraard was dat even wennen, voor beide partijen. Maar al snel bleek het een uitstekende combinatie, hetgeen resulteerde in prachtige concerten. 

Als dirigent is Eric werkzaam bij diverse koren in de regio, al sinds 1982 is hij verbonden aan de Protestantse Gemeente Rotterdam Noordrand als Cantor-organist, aangesteld in de Fonteinkerk in Hillegersberg. 

Als docent algemene muzikale vorming was hij verbonden aan Muziek@Maassluis, waar hij tot enkele jaren geleden in een aantal groepen 4 een langlopend project verzorgde.

Hij heeft als koordirigent inmiddels heel wat ervaring opgedaan bij allerlei soorten koren.

Voor meer informatie kun je terecht op de eigen website van Eric van Dalum.

 

 

Marie-Christine Goergen 

pianiste koor Chapeau Rotterdam

Marie-Christine Goergen is pianiste  bij Chapeau en speelt bij een aantal optredens dwarsfluit.

Zij is musicus, musicologe en muziekdocente. Zij studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht.

Haar interesse ligt bij de vraag wat het effect van muziek en musiceren is op mensen en welke ontwikkelingen dat tot gevolg heeft.

Haar scriptie op de universiteit (2003) had als onderwerp “Muziektherapie en dementie”, een op dit ogenblik populair onderwerp in de media.

Samen met Club Ghazal is zij bezig met een succesvolle reeks concerten voor kinderen van 0-4 (www.ukkieconcertjes.nl) in de cultuurankers en kinderdagverblijven in Den Haag e.o.

Met sopraan Carolien van Tol maakt zij een reeks spannende muziektheatervoorstellingen voor kinderen van 2-8 jr.

Daarnaast is Marie-Christine veel bezig met instrumentale muziekeducatie. Zij geeft dwarsfluitles en aanvangsonderwijs in Schiedam en bij Muziekmeesters Westland (www.muziekmeesterswestland.nl)  in ‘s Gravenzande. 

muzikale begeielding koor Chapeau Rotterdam